Een nieuwe webshop voor
een duurzaam kledingmerk

Het duurzame kledingmerk Loop.a life heeft als doel om een bijdrage te leveren aan een lokale en circulaire textielindustrie. Hiervoor maken ze gebruik van gerecyclede kleding en maken hier volledig nieuwe garen aan.

Met dit proces maakt het bedrijf comfortabele, stoere en tijdloze items. Om deze stijl ook goed over te brengen naar klanten was de website van Loop.a life toe aan een nieuw jasje. Samen hebben we een webshop ontwikkeld die op veel vlakken beter is gaan presteren dan de vorige webshop. Meer bezoekers gaan over tot een aankoop en ze blijven langer op de website.

Dit project in het kort

Het proces

Bij Whello geloven we in co-creatie. We werkte nauw samen met de marketeers van de opdrachtgever. Bij ieder project beginnen we altijd met een gezamenlijke conceptsessie. Tijdens de sessie valideerden we samen met Loop.a Life of het doel gerechtvaardigd was, of we zaken misten en of er meer kansen lagen die we konden benutten!

We hebben het project in meerdere milestones verdeeld die we, steeds gezamenlijk, konden afvinken.

 

Zo werkten we in 5 stappen van concept tot realiteit:
Whello Opdracht

Group brainstorming

Whello Strategie Concept

Strategy & concept

Whello Design

Design

Whello Web Programming

Development

Whello Launch

Launch

De uitdaging

(1) Een snelle en flexible webshop die past bij de nieuwe uitstraling van het merk, (2) naadloze migratie vanaf de huidige shop en (3) een crowdfunding module waarmee een nieuwe kleding geïntroduceerd kon worden.

Hoewel we al veel online winkels hebben ontwikkeld is elk webshop project weer uniek. Zo ook voor Loop.a life. Zo hebben we voor deze shop ervoor gekozen om deels gebruik te maken van een Woocommerce template om zo tijd en kosten te besparen, maar hebben we ook onderdelen volledig op maat gemaakt.

Whello Ontmoet Onze Specialisten

De aanpak

Na een eerste brainstorm zijn we aan de slag gegaan met het designen van de homepage om de huisstijl vast te leggen in de webshop omgeving. Hierbij hebben we veel verschillende beelden uitgetest om te testen wat het beste overkomt. Uiteindelijk hebben we een richting gekozen die rustig aanvoelt door veel ruimte tussen elementen en geen felle kleuren. Alles staat in beeld van de producten van Loop.a life.

Tijdens het developmentproces hebben we op basis van pre-order functie van Woocommerce een crowdfunding module aangemaakt. Hiermee konden bezoekers producten bestellen en afrekenen nog voordat ze in productie gingen. Door een teller op de website konden bezoekers hoeveel bestellingen er van een product nog nodig waren voor het product gemaakt zou gaan worden. Als dit getal bereikt was kregen bezoekers hier een berichtje over en werden de product verzonden wanneer ze klaar waren!

Het resultaat

Tijdens het design en ontwikkelproces zijn we meer dan eens van richting verandert. Hier houden we echter rekening mee in ons proces. Je komt altijd nieuwe ideeën en uitdagingen tegen waardoor geen enkele website gaat live op precies dezelfde manier als dat hij ooit bedoelt was.

Het eindresultaat is daardoor wel volledig passend bij de nieuwe huisstijl en de crowdfunding module heeft tot een succesvolle campagne geleid. Op veel metrics scoort de webshop beter dan de voorgaande versie!

Stijging van conversion rate van 0.55% naar 1.88%

Average session duration

Pages per session

Een unieke Look & Feel!

Reinier Landstra
Digital designer bij Whello

“Werken aan een webshop is leuk, werken aan een webshop met een mooi maatschappelijk doel is nog leuker! Aan het begin was het even zoeken met elkaar naar de juiste richting, maar dit is uiteindelijk meer dan gelukt!”

Our clients rate us with:

4.9 / 5

Hear from our happy clients

 

The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

Carlies Mol

Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

TradeIt gg

Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

Doug Neuhofer

Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

LEATHER HYPE

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Top Employers Institute

A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

Brenda de Jong - The English Center

It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

Luca Bagnaschino

Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

Leks Betlem