Samen werken aan
100% eerlijk eten

Fairfood zet zich in voor een eerlijke prijs voor mensen die aan het begin van ons voedselproductieproces staan. Want pas als zij voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen, kunnen ze investeren in de wereld van morgen. Fairfood doet dit door adviezen en tools te bieden aan bedrijven om hun impact op de voedselketen in kaart te brengen en te verbeteren.

Om de complexe tools en mogelijke oplossingen die Fairfood biedt begrijpbaar en conversiegericht te maken, heeft Whello geholpen bij het ontwikkelen van een strak Visual en UX design.

Dit project in het kort
  • Moderne en betrouwbare look & feel
  • Overzichtelijke en begrijpbare content
  • Conversiegericht, maar het verhaal blijft centraal
  • Meer over Fairfood

Het proces

Mooie dingen maken wij samen met de klant. Co-creatie noemen we dat. We werkten dan ook nauw samen met Fairfood, maar ook de developers die de nieuwe website uiteindelijk hebben gebouwd. De kick-off van dit project begon, net als altijd, met een brainstormsessie. Tijdens deze sessie legden we samen de doelen van het nieuwe design vast.

Whello Opdracht

Samen brainstormen

Whello Strategie Concept

Strategie & Concept

Whello Design

Visual design

Whello Web Programming

Conversieoptimalisatie

Whello Launch

Handover

De uitdaging

Het doel van dit project was meer dan een mooi jasje voor het toffe werk dat Fairfood doet. Het was ook het juiste moment om te investeren in de vindbaarheid en de conversieratio van de website. Om dit te bereiken heeft Fairfood diverse specialisten ingeschakeld, zowel binnen Whello als daarbuiten. Om een goed eindresultaat neer te zetten was het dan ook essentiëel om nauw samen te werken met alle specialisten.

De aanpak

Een nieuw design begint bij Whello zelden direct in Photoshop. Eerst gaan we terug naar de basis: wat is het doel van het design en wat zijn de kernwaarden die we willen laten overkomen aan een bezoeker? Bij het uitwerken van deze vragen zijn ook onze SEO specialisten aangeschoven om een uitgebreide zoekwoorden analyse op te zetten.

Tijdens het maken van het nieuwe design hebben we vaak en snel geschakeld met onze conversieoptimalisatie specialisten en de webbouwers om ervoor te zorgen dat we website zowel conversiegericht is, als functioneel goed werkt. De ontwikkelde zoekwoorden analyse werd vervolgens doorvertaald in een voor Google logische websitestructuur.

Pas hierna krijgt het design echt kleur en werd de huisstijl van Fairfood in de wireframes geplaatst. Door vervolgens betrokken te blijven bij de developmentfase van de website, zorgde we ervoor dat alles uiteindelijk precies zo werkt zoals we het voor ogen hadden.

Het resultaat

Het nieuwe ontwerp ging er gelukkig in als zoete koek en smaakte al snel naar meer. Na de samenwerking voor de website van Fairfood zijn we dan ook direct aan de slag gegaan met een nieuw design voor de unieke Align Tool van Fairfood. Het resultaat hiervan kun je hier bekijken!

Our clients rate us with:

4.9 / 5

Hear from our happy clients

 

The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

Carlies Mol

Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

TradeIt gg

Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

Doug Neuhofer

Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

LEATHER HYPE

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Top Employers Institute

A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

Brenda de Jong - The English Center

It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

Luca Bagnaschino

Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

Leks Betlem