Professionals en ondernemers weer

in de schoolbanken trekken

De Hogeschool van Amsterdam is een bekende instelling voor jonge mbo- en havo-leerlingen die een voltijd vervolgstudie willen doen. Maar dat is niet het enige wat de Hogeschool van Amsterdam aanbiedt. Professionals en ondernemers uit het bedrijfsleven kunnen zich hier ook via een deeltijdopleiding laten om- of bijscholen.

Het probleem is alleen: dat weten deze doelgroepen onvoldoende. Daar bracht Whello verandering in met een pakkende social campagne.

Dit project in het kort

Het proces

Bij Whello maken we succesvolle campagnes samen. Co-creatie noemen we dat. Zo bespraken we tijdens een eerste conceptsessie de doelen van de HvA, of we zaken misten en of we nog meer kansen konden benutten.

Vervolgens hebben we het project in verschillende fases opgedeeld, die we steeds samen met de HvA konden afvinken.

 

Zo werkten we in 5 stappen van concept tot realiteit:
Whello Opdracht

Group brainstorming

Whello Strategie Concept

Strategy & Concepting

Ad creation

Live & A/B testing

Optimize

De uitdaging

Het imago van de HvA doorbreken was de grootste uitdaging. De instelling staat bekend als opleider voor jonge doorstromers, maar biedt ook deeltijdopleidingen voor professionals die zich willen om- of bijscholen. De uitdaging van dit project was dan ook om deze doelgroep te bereiken en ervan te overtuigen dat de Hogeschool van Amsterdam de beste keuze is voor het volgen van een deeltijdopleiding.

De aanpak

Samen met de HvA startten we met het zoeken naar de onderscheidende factor van de deeltijdopleidingen ten opzichte van andere aanbieders. We stelden een unieke marketingstrategie op. En door customer journey mapping bepaalden we via welke kanalen en op het welk moment we de doelgroep het beste konden bereiken. 

Voor de invulling van de campagne bouwden we aparte landingspagina’s per doelgroep, schreven we pakkende teksten en maakten we korte en lange video’s. Via remarketing wisten we de geïnteresseerde professionals echt over de streep te trekken.

Het resultaat

De inzet van videomarketing was een goede zet. Dat leverde veel interactie op met de doelgroep: gemiddeld kregen de video’s een view rate van maar liefst 45%! Met de korte video’s creëerden we awareness. De lange video’s overtuigden de professionals tijdens de remarketing campagne om zich in te schrijven voor een cursus. Eindresultaat: per cursus schreven 40 professionals zich in. Volle klaslokalen dus!

view rate gemiddeld

aanvragen per cursus

klaslokalen dus!

Gerichte social campagne

Bert Bos-Hogeschool van Amsterdam-Social Advertising

Bert Bos
Coördinator bij Hogeschool van Amsterdam

“Dat de campagne goed voor ons heeft gewerkt blijkt wel uit de resultaten: elke mastercourse is sindsdien vol. Mede dankzij jullie hulp weten professionals ons nu te vinden en zitten onze klaslokalen vol. Hulde daarvoor!”

Nasser al Kamouchi
Marketing strateeg bij Whello

“De samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam verliep ontzettend goed. Met de inzet van videomarketing wisten we echt het verschil te maken. De resultaten liegen er niet om. Volle schoolbanken, dus missie geslaagd!”

Our clients rate us with:

4.9 / 5

Hear from our happy clients

 

The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

Carlies Mol

Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

TradeIt gg

Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

Doug Neuhofer

Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

LEATHER HYPE

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Top Employers Institute

A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

Brenda de Jong - The English Center

It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

Luca Bagnaschino

Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

Leks Betlem